Македонија
16. December 2018 - 15:06

Подвиг на лекарите од Ниш: По лизгав пат за половина час го однеле во болница првиот пациент од Брестовец

Брзата помош од Ниш брои вкупно 5 тимови  кои сите интервенирале  во сообраќајната несреќа во Брестовац, каде рано утрово околу 1.45 загинаа три лица.
 
Лекарите на помош повикале и колеги од Ниш меѓу нив дошол  и директорот на брзата помош Славољуб Зивадиновиќ. 
 
- Првиот пациент од несреќата во болница беше однесен за половина час, и покрај тоа што во тој момент вееше многу снег, вели докторката од Брзата помош.
 
Браво за брзата интервенција од страна на српските лекари.