Технологија
1. March 2024 - 17:32

Podcasts.mk - Лансиран првиот поткаст агрегатор

Анекта и Блинк маркетинг и медија, го најавуваат лансирањето на првиот поткаст агрегатор во Македонија, што означува значајна пресвртница во пејзажот на дигиталните медиуми во земјата. Овој иновативен потфат треба да го трансформира начинот на кој македонската публика ја консумира поткаст содржината, обезбедувајќи динамична платформа и за креаторите и за слушателите/гледачите.

Aгрегаторот може да се пофали со богата и разновидна низа на поткасти кои покриваат теми почнувајќи од дневни вести и култура до технологија и фитнес. Со фокус на инклузивноста, таа има за цел да се грижи за широкиот спектар на интереси на слушателите/гледачите. На овој агрегатор можат да се најдат и подкастите на Сител

Тој е дизајниран воден од едноставноста и леснотијата на користење, обезбедувајќи беспрекорно искуство и за креаторите на содржина и за слушателите/читателите. Агрегаторот користи врвна технологија за да обезбеди висококвалитен аудио стриминг, можности за офлајн слушање и персонализирани препораки засновани на преференците на корисниците. 

Агрегаторот нуди можности за водителите/новинарите: тој  обезбедува инклузивен простор за креаторите на содржини, нудејќи можности и за етаблираните и за новите гласови. Креаторите можат да ја покажат својата експертиза, да споделуваат приказни и да се поврзат со публиката на едно ново ниво.

Podcasts.mk ја поттикнува интеракцијата во заедницата, дозволувајќи им на слушателите да се вклучат во креирање на содржината, да ги споделат своите мислења и да се поврзат со своите колешки и колеги.