Бизнис
25. May 2016 - 8:40

Почнува 4.Саем за транспорт - товарни возила

Четвртото издание на Саемот за транспорт - товарни возила почнува денеска во надворешниот изложбен простор на Скопски саем.

На изложбена површина од 2.500 метри квадратни ќе се претстават импортери на товарни и комерцијални возила, компании кои вршат услужни дејности и компании од пратечката индустрија за товарните возила. Деловните посетители и граѓаните ќе може да видат брендови на импортери на товарни возила од светска класа, со влекачи, камиони, но и приклучни возила, односно приколки и полуприколки, како и доставни возила.

Преку овластени застапеници на Саемот ќе се претстават  Шмиц Каргобул, Мерцедес бенз, Ивеко, ДАФ, Когел, Крон, Волво, Сканиа, Грејт вол, Мотоцентар. Партнер на манифестацијата ќе биде транспортната асоцијација СИЗ Македонија сообраќај – АМЕРИТ.

Работното време на Саемот, кој ќе заврши на 28 мај, ќе биде од 10 до 18 часот, а влезот е бесплатен.