Балкан
23. April 2019 - 16:57

Почина српскиот актер Игор Первиќ

По долга и тешка болест, утрово почина српскиот актер Игор Первиќ.

Первиќ е роден во Белград на 29 октомври 1967 година. Завршил Факултет за драмски уметности.

Тој играше во многу филмови, меѓу кои „Црниот бомбардер“, „Буре барут“, „Сиви дом“, како и во познатите серии „Раненик“, „Вук Караџиќ“, „Ургентен центар“…

Кариерата ја почнал на седум години.