Македонија
7. January 2021 - 18:43

Почина проф. д-р Драгослав Младеновиќ

Денес околу 17 часот почина професор доктор Драгослав Младеновиќ.

Професор доктор Драгослав Младеновиќ е роден во 1956 година. Целиот свој живот го помина во Клиниката за хируршки болести Св. Наум Охридски во Скопје, како дигестивен хирург.

Тој е автор на стручни трудови, учесник на конгреси и симпосиум, едукатор и ментор на специјализанти и докторанти во област на хирургијата.