Живот
15. May 2019 - 19:13

Почина познатиот српски глумец Миша Јанкетиќ

Во 81 година од животот , во Белград почина познатиот филмски и татарски глумец, Михајло Миша Јанкетиќ.

Јанкетиќ имаше импозантна кариера, направена исклучително врз основа на своите актерски способности, пишуваат белградските медиуми.

Тој бил домско дете и како штитеник на државата, по 18 година сам се снаоѓал во животот. Неговиот талент бил бргу забележан и станал член на Југословенското драмско позориште, 1960 година, две години пред да дипломира на Драмска академија во Белград.

Ги играл речиси сите главни улоги во познатите татарски дела.

На пошироката југословенска јавност и стана познат преку филмските улоги во сериите,, Подобар живот“, ,,Среќни луѓе“, ,,Сив дом“ и други