Свет
29. November 2017 - 14:54

Почина осуденикот кој утрово испи отров пред Хашкиот Трибунал

Осудениот од хашкиот суд, Слободан Праљак, кој испи отров откако беше прочитана пресудата, починал во болница, јавуваат локалните медиуми.

Тој пред судот рече дека не е воен злосторник и дека не ја признава пресудата по што испи отров.