Македонија
2. April 2020 - 21:27

Почина најстариот брат на Борис Трајковски- Мојсеј Трајковски

По долго и тешко боледување почина Мојсеј Трајковски, најстариот брат на починатиот претседател Борис Трајковски.Веста ја пренесоа локални портали од Струмица, родното место на Трајковски. Покрај Мојсеј, претседателот Борис Трајковски имаше и брат близнак, Александар, кој што почина во декември 2011 година по тежок срцев удар.