Живот
23. February 2018 - 8:44

Почина еден од најстарите и најпознатите пејачи во Југославија

Српскиот пејач на народна музика, Томислав Бајиќ, почина вчера во семејната куќа во Белград. Тој стана познат по дуетот со братот Андрија, и беше еден од омилените пејачи во поранешна Југославија.

Во средината на 70-тите неговите плочи биле најбарани.

Тој ќе биде погребан во сабота.