Македонија
8. November 2020 - 9:40

Почина Д-р Владимир Евтимовски од Тетово поради компликации од Ковид-19

Уште еден здравствен работник ја загуби битката со коронавирусот.

Познатиот радиолог од Тетово, д-р. Владимир Евтимовски, почина поради компликации со Ковид-19 на 50 годишна возраст.

Тој за кратко време ја загубил битката со вирусот. Симптомите ги почувствувал во понеделникот, а позитивен тест добил во вторникот.

Имал неколку хронични заболувања, срцева слабост, ХОБС и обезитет.

Евтимоски речиси 20 години бил дел од јавното здравство, а колегите за него имаат само пофални зборови.