Свет
12. October 2018 - 15:02

Пилот со својот хеликоптер влета во срцето на ураганот Мајкл

По шокантните фотографии и видеа од ураганот Мајкл на Флорида има уште едно шокантно, а тоа е видео на кое се гледа како хиликоптер  директно влета во срцето на ураганот. 
 
Не видена видео-снимка од ураганот Мајкл, кој ја разорна Флорида, беше обајвена од кабината на авинот на американските воздухопловни сили кои се задолжени за „снимање и следење“ на бурите и ураганите.
 
Моќта на ураганот може да се види на самиот почеток на видеото, каде што војникот се бори да ја задржи конторлата над леталото.
 
Дури по неколку секунди, небото се разведрува, како авионот да влегува во друга хемисфера.