Македонија
17. јуни 2024 - 11:50

Петок пред Духовден, 21 јуни, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

За граѓаните од православна вероисповед во државава, 21 јуни (петок пред Духовден), е неработен ден.

Како што соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика, неработниот ден е согласно Законот за празниците.

МТСП на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.

Ново на Сител