Македонија
1. јуни 2020 - 9:22

Петок 5 јуни пред Духовден неработен за граѓаните од православна вероисповед

Петок пред Духовден, 5 јуни е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството за труд и социјална политика информираат дека неработниот ден е согласно со Законот за празниците на РM.