Македонија
13. March 2019 - 19:39

Пендаровски: На граѓаните не им треба уште еден Иванов, туку вистински претседател кој ќе се грижи за интересите на граѓаните и државата

Заедничкиот кандидат за претседател на државата, Стево Пендаровски, денеска го посети Прилеп.

На средбите со граѓаните Пендаровски разговараше за придобивките и позитивните промени кои ќе ги донесе членството во НАТО  и Европската унија.  

Граѓаните сакаат претседател кој ќе биде праведен и правичен. Кој ќе ја изнесе државата на вистинскиот пат. Вистински претседател за сите граѓани, кој ќе ги слуша потребите на граѓаните и кој ќе се залага за напредокот на државата.

-Како претседател ќе се фокусирам на напредокот на државата и интересот на граѓаните.  Граѓаните сакаат да одат на напред, на нашите граѓани им е смачено од поделби, им е смачено од кочење заради партиски интереси. Јас тоа нема да го дозволам и ќе се борам нашата земја да оди напред. - Порача Пендаровски од Прилеп.

Заедничкиот кандидат Стево Пендаровски во Прилеп оствари средба и со здружението на борци од НОБ и бранителите. На средбата  се зборуваше за сигурноста на границите и стабилноста на државата  што ги обезбедува и гарантира членството во НАТО.

Посетата на Прилеп заедничкиот кандидат за претседател Пендаровски ја заврши со посетата на ромската населба Тризла.

Интеграцијата во НАТО и ЕУ значат безбедност но значат и повеќе пари, поголеми инвестиции, нови и добро платени работни места. Заедно да чекориме напред, кон иднинатана, посочи Пендаровски.