Свет
25. August 2019 - 17:15

Паника на популарна плажа во Барселона: Капачите евакуирани поради експлозивна направа

Властите во Барселона евакуираа една од популарните плажи во градот по информации за можна експлозивна направа.

Според шпански медиуми, станува збор за неексплодирана направа од Втората светска војна.

Полицијата оформи зона на безбедност од 250 метри на популарната плажа Сан Себастијан.