Живот
31. August 2015 - 11:02

Овој рибар на јадица улови "речен џин"!

Италијанскиот рибар Дино Ферари уловил огромен сом во реката По.
 
Сомот кој Ферари го уловил бил долг скоро три метри, а тежок 127 килограми.
 
Секако дека постојат и поголеми сомови, но овој бил уловен само со помош на трска и јадица.
 
За каков улов се работи погледнете на фотографиите...