Живот
6. October 2017 - 11:00

Оваа појава на небото го шокираше светот: Мистериозната змија ги зачуди сите

Во Нигати е снимена загадочна природна појава која ги изненади Јапонците.

Необичен облак во форма на змија се појави на небото над еден град во јапонската префектура Нигати. Како што се гледа на снимката, на небото се создаде облак, кој извивајќи се, одлета далеку во висините и практично исчезна од видокругот.

Слична појава се образува од дождовните облаци и може да прерасне во торнадо, но ако дојде до површината на Земјата.