Живот
5. May 2016 - 11:45

Ова е најопасниот остров во светот - Кога ќе видите зошто ќе ви се заледи крвта во вените

На земјата не постои место на кое концентрацијата на змии отровници е поголема од тоа што е случај со бразилскот „Остров на змии“.

За него постојат разни легенди, а една од страшните е тоа што еден рибар залутал на Островот на змиите, по потрага по банани, а повторно е виден неколку дена подоцна, мртов во локви крв, прекриен со траги од змиски заби.

Страшно место се наоѓа недалеку од брегот на Бразил, а толку опасно што дури и бразилската војска строго забранила приближување на ова место.

Владата на Бразил многу строго ги контролира посетите на брегот на Островот на змиите, но веројатно луѓето не би брзале да заминат на него и да не е истиот така строго контролиран.

Имено на него има толку висока концентрација на змии што се проценува дека на одредени делови, на секој квадратен метар може да се здогледа по една.

На никој не му е допуштено на островот да патува без присуство на лекар, а истиот денеска е важна лабораторија, која најмногу ја користат биолозите кои ги истражуваат необичните жители на овој остров.

Погледнете како изгледа ова злогласно место.