Живот
24. August 2015 - 10:21

Ова е најморничавиот пајак на светот

Огромен и црвен како крвта, ова  најморничавиот пајак на светот.
За многу луѓе пајаците се инсекти кои ни предизвикуваат кошмар на повеќето од нас, но и љубителите на пајаци ќе се згрозат од овој вид.
Марк Вонг открил нова врста на пајаци наречени пајак-левак, кои имаат препознатлива крваво црвена боја на врвот од телото.
Пајакот е откриен на брегот на Јужен Велс. Вонг додека чепкал во огромната мрежа го открил овој монструм пајак.