Живот
11. September 2015 - 9:27

Ова е најголемата змија на светот - Погледнете што проголтала!

Питоните и анакондите се вбројуваат меѓу најголемите змии на светот. Оние кои се задолжени за мерење и фаќање на такви примероци наидуваат на многу проблеми, но и на изненадувања.
 
Во продолжеток можете да видите некои видео снимки од оние кои се занимаваат со ловење на такви грдосии. Некои мораат да се борат со нив, некои го осетуваат угризот од змија, а има и такви кои наоѓаат змии со цели алигатори во својата утроба: