Живот
15. March 2016 - 8:57

Ова е идеален број на сексуални партнери

Денес многу се пишува за сексот, но помалку се зборува. Сепак, научниците спроведоа истражување и во својата студија дошле до совршен број на партнерите.

И мажите и жените сметаат дека тоа е бројот десет.

Во истражувањето биле вклучени 1.000 луѓе кои учествувале во онлајн анкета на страницата за запознавање на партнери IllicitEncouters.com, а прашањето било – колку партнери би сакале вашиот партнер да ги имал пред вас?

Најмногу одговори биле меѓу 8 и 12 сексуални партнери, тој одговор го избрале 38 отсто жени и 37 отсто мажи. Така испитаниците на двата пола рекле дека всушност бројот 10 е златна средина.

Се што е над бројот 20 е оценето како непривлечно, така велат 3 отсто жени и 4 отсто мажи.