Џет-Сет
7. December 2017 - 22:14

Ова била свадбата на деценијата - вака изгледала венчавката на Лепа Брена и Боба Живојиновиќ

Лепа Брена, најголемата југословенска ѕвезда и славниот српски тенисер Слободан Бобо Живојиновиќ денеска слават 26 години брак. 
Нивната свадба во далечната 1991 година  била толку медиумски експонирана што Дневникот 2 на националната телевизија бил прекинат  за младенците дирекно дасе вклучат во програма. Се шпекулирало дека оваа свадба чинела околу 50.000 германски марки. 
 
На свадбата присуствувале околу 600 гости.  
 
Кумот на Бобо бил тенисерскиот експерт Јан Циријак, додека на Брена бил нејзиниот долгогодишен менаџер Рака Џокиќ. 
 
На свадбата на Брена бидермаерот го фатила нејзината колешка Драгана Мирковиќ. 
 
 Погледнете...