Македонија
13. July 2017 - 14:51

Отворен Аква парк во Прилеп

На површина од 4.500 метри квадратни во рамки на комплексот на хотелот „Салида“ синоќа во Прилеп беше отворен Аква парк. 

- Прилеп доби Аква парк, еден од помодерните во Македонија, пред се за сите прилепчани и за целиот регион. Аква паркот располага со топогани, базен за деца, базен за возрасни, шанкови во вода, лизгалки, бина, административна зграда со ресторан, кафе-барови, санитарни јазли, туш кабини, соблекувални и прва помош, информира сопственикот на Аква паркот Ице Ѓорѓиоски. Додаде дека имаат подготвено забава за децата, младите и за повозрасните, а цената за користење на Аква паркот е 150 денари.

За градоначалникот на Прилеп Марјан Ристески Аква паркот е нова атракција во градот.

- Ова е еден од поубавите приватни проекти на фирмата „Салида“. Со помош на локалната самоуправа, со промена на генералните и деталните планови овој проект беше ставен и во нашата програма како примарна инвестиција за овој период. Проектот е интересен и ќе значи многу за развојот на спортот, забавата, како и за развојот на туризмот во градот, изјави Ристески.

Објектот поседува и стандардизирани машински сали и современ систем за филтрација на водата.