Интернет
27. April 2018 - 18:57

Отворате интернет страни инкогнито? Имаме лоши вести за вас

Обично кога сакаме тајно да отвориме некоја тајна страна на интернет, за која не би сакале другите да знаат дека ја гледаме, ја користиме опцијата Инкогнито.

Иако претпоставувате дека вашите пребарувања се тајни, се испоставило дека не е баш така.

Овој додаток спречува пребарувањата да бидат зачувани во вашиот компјутер, вашиот работодавач или интернет оператор и понатаму може да има увид во вашите пребарувања.

Истражување спроведено покажало дека повеќето луѓе за ова не се ниту свесни. Резултатите од ова истражување покажуваат дека кај луѓето е врежано мислењето дека приватниот начин на пребарување спречува прикажување на локација, реклами, вируси и увид во историјата на пребарувањето.