Бизнис
19. July 2019 - 12:08

Откупот на праски тече непречено

Откупот на праски тече непречено откако во изминатиот период земјоделците го фрлаа родот поради вишокот производи. Министерот Димковски вели дека се надминати сите проблеми за извоз во Русија. Се очекува оваа година да има добар извоз, а досега во таа држава транспортирани се меѓу 1500-2000 тони.

Според Димковски годинава се очекува да има добар откуп на грозјето од страна на винариите. Меѓутоа, според информациите од терен повторно проблем ќе биде откупната цена.

 

Даниел Василев