Џет-Сет
11. April 2017 - 13:56

Откриена голема тајна за Шумахер - Семејството збесна

Семејството на легендарниот возач на Формула 1, Михаил Шумахер, тужеше еден германски весник кој изнесе лажни тврдења за здравствената состојба на возачот. 
 
Возачот на формула кој на крајот на 2013. година доживеа страотна несреќа на скијање на француските Алпи, имаше тешки повреди особено на главата, поради кои долго беше во кома. Семејството реши да се изолира од медиумите и јавноста и да не дава детали за состојбата.
 
Медиумите и покрај тагата и болката на семејстовото кое минуваше низ пекол, пишуваа се и сешто. Капката која ја прелеа чашата беше веста дека Михаил може да оди, па семејството се разбесни и тужеше весник.
 
Судскиот процес почна оваа година, затворен за очите на јавноста.
 
Семејството бара отштета од 100.000 евра.
 
Конечната одлука ќе биде дознаена на 5. мај.