Македонија
1. јуни 2020 - 20:59

Османи: Зголемениот број на заразени не е поради отворањето на џамиите

Иако не бев за рано отворање на верските објекти, сметам дека зголемувањето на бројот не е поради отворањето на џамиите и враќање на животот во некаква нормала според протоколите, но токму поради непочитувањето на мерките за заштита и игнорирањето на опасноста лично од граѓаните. Да се однесуваме сите како да сме позитивни, и како секој околу нас да е позитивен, пишува Османи.

Слушам многу шпекулации за улогата од секој од нас во време на пандемија, посебно, конформизмот на политичарите спроти верските заедници. Еве една објективна хронологија на мојата улога, напиша вицепремиерот Бујар Османи на Фејсбук.