Македонија
17. May 2024 - 12:24

Османи во Стразбур лобираше за Косово

Министерот за надворешни работи во заминување, Бујар Османи во еден од своите последни настапи, овој пат пред Комитетот на Министри на Совет на Европа во Стразбур го посвети за да лобира за пример на Косово во оваа организација. Османи рече дека косовските граѓани тоа го заслужуваат додавајќи дека истовремено на тој начин ќе се поттикнат реформите во оваа земја и ќе се придонесе за регионалната стабилност.