Македонија
13. May 2023 - 20:34

Османи: Платата како лекар ми беше поголема од сите плати досега

На прашање колку изнесува покачената плата на министерот за наедворешни работи Бујар Османи, во Тема на денот на Сител тој кажа дека не ја добил се уште. 

- Не сум ја добил уште, меѓутоа еве како што кажуваат коефициентите, 3,7 е коефициентот треба да се помножи со просечната плата. Меѓутоа, еве ќе ви кажам мојата плата како лекар на Клиника ми беше многу поголема отколку сите плати што ги добивам досега и како вицепремиер и како министер за надворешни работи, кажа Османи. 

Покачените плати досега ги потврдија претседателот Стево Пендаровски и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.