Македонија
24. February 2017 - 9:36

Османи: Казни до 5.000 евра - Албанскиот јазик и на банкнотите

Портпаролот на ДУИ, Бујар Османи, изјави дека ќе следи казна за институциите кои нема да го почитуваат Законот за користење Албански јазик. 

Во интервју за Алсат-М, Османи синоќа рече дека казните ќе бидат од три до 5.000 евра, за оние институции кои нема да го почитуваат Законот за користење Албански јазик, презентирајќи дел од договорот кој е постигнат со СДСМ.

Според договореното меѓу партиите, Албанскиот јазик ќе го имало и на монетите и на банкнотите.