Македонија
19. October 2020 - 11:48

Ортопедија остана без раководител

Клиниката за ортопедија која е дел од ТОАРИЛУЦ остана без раководител. 

Доц.др. Виктор Камнар утрово поднел оставка на функцијата и според информации на Сител, тоа го направил од лични причини.

Камнар раководеше со оваа установа повеќе од три години и за тоа време успеа на операционите сали да им даде нов лик, односно, по повеќе децении беше реновиран хирурршкиот блок на ортопедија.

Кој ќе го наследи Камнар на позицијата засега е нејасно.

 

Сања Димитровска