Македонија
20. September 2021 - 10:28

Организаторот на протестите во Тетово почна да штрајкува со глад

Блерим Ахмеди, организаторот на протестите во Тетово за одговорност на политичарите по трагедијата во модуларната болница почна штрајк со глад во затворот.

По протестите Ахмеди доби осумдневен притвор.

Ахмеди е од Кичево и е познат како организатор на многу протести.

Освен него, приведени се уште 4 лица.