Живот
2. January 2018 - 19:15

Општината одбила да венча пар поради нивната разлика во годините

Матичарот  на општината Кањ-сир Мер, во француските Приморски Алпи, одбил да венча еден пар поради страосната разлика од 42 години, при што несудениот младоженец има 80 години, а неговта избраничка 38.

Венчавката била одложена, а барањето проследено до републичкото обвинистелство, пренесува францускиот весник Нис-Матен.

матичарот својата одлука ја образложил со тоа дека разликата во години помеѓу двајцата заљубени буди сомневање во „искреноста на нивните брачни намери“.

Жан Клод(80) и Дебора (38) во љубовна врска с веќе две години, но ќе мора да почекаат правосудството изјасни за можностите на ивниот брак, за што се потребни два месеци.