Македонија
10. October 2019 - 13:55

Општина Чаир со финансиска помош за семејствата на изгорените куќи во Серава

Општина Чаир на последната седница едногласно го усвои предлогот за финансиска помош за семејствата на двете изгорени куќи во населбата Серава.

Како што информира Општина Чаир, таа посредува за изнаоѓање и на други донатори и апелира до сите кои имаат можност да придонесат за повторната изградба на куќите пред да започне зимскиот период.