Балкан
17. January 2020 - 14:40

Омољица: Со пластичен пиштол проба да ограби менувачница, полицијата го фати баш како на тацна послужен

Разбојник М.В. (19) со пластичен пиштол проба да опљачка менувачница во Омољица кај Панчевo но не му успеа.

Тој е уапсен секунда после неуспешната кражбата а може слободно да се каже дека самиот себе се уапси.

Падна во замката на продавачот од соседната продавница кој слушна дека нешто се случува и дека вработената од менувачницата го пушти паник тастерот и алармот.

Откако го искрши стаклото, тој проба да ја отвори вратата но не успеа и падна на столчето, се мачеше со ракавиците да ја отвори кесата и да ги стави парите внатре. 

Откако ја заврши цела работа успешно тргна да искочи низ вратата меѓутоа неможеше бидејќи соседните продавачи ја имаа затворено вратата т.е. решетката која одвај некако ја бутна и се протна, но не успеа да избега ни од полицијата ни од соседните продавачи и тоа баш како што би рекле на тацна послужен односно на коленици во лежечка позиција. 

Како што се дозна, тој од менувачницата земал 480.000 динари и 150 евра.

(Kurir.rs/J.R.)