Џет-Сет
24. August 2017 - 16:03

Оливер Драгојевиќ има тумор на белите дробови

Легендарниот сплитски кантавтор Оливер Драгоевиќ е болен од тежок облик на воспаление на белите дробови, а при прегледот утврдено му е туморно ткиво.

Оваа вест Драгојевиќ ја потврди за хрватските медиуми, изјавувајќи дека е болен и оти е во процес на испитувања, по што ќе знае на каков медицински третман ќе биде подложен.

Тој уште рече дека неговата болест не е предизвикана од пушење, туку од старост.