Македонија
20. December 2015 - 12:45

Ограбени два стана во Скопје, украдено злато и пари

Вчера во Скопје на ул.„Никола Вукмиров“непознат сторител со употреба на подесен алат насилно ја отворил влезната врата од куќа сопственост на Д.Б.(37) и извршил тешка кражба при што одзел златен накит и 450 евра по што го напуштил местото на настанот стекнувајќи се со противправна имотна корист од околу 360.000 денари. Се превземаат мерки за целосно расчистување на случајот. 
 
Истиот ден на ул.„Социјалистичка Зора“ непознат сторител со употреба на подесен алат насилно ја отворил балконската врата од стан сопственост на К.Т.(65) и извршил тешка кражба при што одзел златен накит, 750 евра и 4.500 денари по што го напуштил местото на настанот стекнувајќи се со противправна имотна корист од околу 90.000 денари.
 
Се превземаат мерки за целосно расчистување на случајот.