Живот
9. December 2018 - 20:45

Одлучив дека во 2019 година ќе бидам среќна!

2019 година е годината кога конечно ќе се ставам себеси на прво место.

2019 година е година во која ќе бидам себична и ќе ги правам работите кои ме прават среќна.

Ако сакам ќе одам сама на кафе, ќе читам книга и ништо друго нема да постои за мене.

Нема да чувствувам грижа на совест ако не се поздравам со некој кој ми оди на нерви.

Ако сакам, ќе останам будна цела вечер само за да го дочекам изгрејсонцето. Нема да се грижам дали другите мислат дека сум луда.

Ова ќе биде година која ќе ја посветам на себеси и на љубовта кон себе.

Ќе бидам поорганизирана. Сакам секоја минута да биде добро потрошена минута. Не сакам залудно да си го трошам животот.

Ќе пијам големи количини на кафе и ќе го јадам она што ми се јаде. Нема да се ограничувам себе и ќе ги правам сите работи кои сакам да ги правам.

Знам дека судбината има план за мене, но сепак јас решив дека ќе уживам во животот!

Одлучив да бидам среќна!

Извор: skopjeinfo.mk