Балкан
23. April 2021 - 15:47

Од 1 мај влез во Бугарија само со потврда за вакцинација, негативен ПЦР тест или документ за прележан Ковид-19

Од 1 мај, влез во Бугарија ќе биде дозволен на три начини – со потврда за вакцинација против Ковид-19, со негативен PCR или антиген тест и со документ за прележана инфекција со коронавирус не постар од шест месеци од датумот на влез во земјата.

Тоа го изјави денеска бугарскиот министер за здравство во оставка Костадин Ангелов.

– Се обидуваме да ги направиме мерките слични на нашите соседни земји и скоро истите што ЕК најверојатно ќе ги воведе за целата ЕУ на крајот на мај со задолжителна регулатива – рече главниот државен инспектор за здравство Ангел Кунчев.