Живот
10. September 2015 - 16:56

Очи во очи - Нежниот бик го расплака матадорот!

Матадорот, Тореро Алваро Мунера поради грижа на совеста ја прекинал борбата со бик, сфаќајки дека животното повеќе не се бори.
 
Иако бикот бил тешко ранет тој не сакал да го нападне својот непријател - човекот.
 
Еве како тој го опишал моментот кога бикот го поразил со својата нежност.
 
- Одеднаш погледнав во бикот. Во неговите очи се гледаше невиноста, со погледот ме проколнуваше. Тоа беше неговиот крик за правда, која ја почувствував длабоко во себе. Се почувствував како го*но, изјавил Мунера кој ја завршил кариерата.