Македонија
23. August 2019 - 10:56

Обвинетите и нивните адвокати бараат да прекине судењето за Титаник

Притворот за Катица Јанева е доказ дека постои опасност таа да го повтори кривичното дело и во предметот Титаник и затоа е неопходно да прекине судењето.

Ова на почетокот на денешното судење го изјави адвокатот Димитар Дангов кој е бранител на обвинетите во предметот Титаник. Според Дангов, со притворот за Јанева ниту обвинителката Лиле Стефанова повеќе нема право да го застапува предметот. 

Обвинетиот Илија Димовски, во судницата наведе дека веќе е започната постапка за разгледување на совесноста во работењето на Јанева, постапка која се води пред советот на јавни обвинители и се додека тој не донесе одлука, судењето за Титаник да мирува.

 

Зоран Јаневски