Бизнис
8. August 2017 - 15:04

Објавен Јавниот повик за поддршка на млади земјоделци

Објавен е Јавен повик за доставување барања за користење финансиска поддршка од 10.000 евра неповратни средства за млад земјоделец, но со нови, променети критериуми за аплицирање, соопшти Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ).

Измените на критериумите се согласно Одлуката што ја донесе Владата за измена на Програмата за рурален развој во делот на мерката за помош на млади земјоделци за почнување земјоделска дејност. 

- Станува збор за нови променети критериуми кои ќе помогнат средствата да завршат кај вистински земјоделци, наведува Министерството.