Свет
25. March 2019 - 12:50

Објавен извештајот што го чекаше цела Америка: Трамп не соработувал со Русите

Министерот за правда на САД, Вилијам Бар, објави дека истрагата на специјалниот советник Роберт Милер покажала дека за време на кампањата за претседателските избори, нема докази дека Доналд Трамп и неговите советници не соработувале со Русија во обид да се наместат претседателските избори во 2016 година.
 
Заклучокот од истрагата на специјалниот обвинител Роберт Милер претставува разочарување за сите оние кои сметаа дека докажувањето на скандал со Русија ќе значи и крај на претседателството на Доналд Трамп.
 
„Без заговори, без опструкција, комплетно и целосно ослободување. Да ја одржиме Америка голема“, твитна Трамп кусо откако канцеларијата на американскиот јавен обвинител го објави резимето на извештајот на Милер до Конгресот.