Свет
5. October 2015 - 18:29

Обесена унгарската снимателка која сопнуваше мигранти

Видеото на кое унгарската камерманка Петра Ласзло сопнува бегалец кој носи дете, неодамна доби карикатура во Босна.
 
Амар Адиновиќ, уметник од Сараево ја обесил камерманката за ногата со која ги сопнуваше мигрантите пред телевизиските камери.
 
Делото доби и симболично име "Петра ЛаЗЛО".