Македонија
27. July 2016 - 10:55

Нови прозори и врати во градинката „Детелинка“ во Ѓорче Петров

Завршија работите на поставување нови ПВЦ прозори со висок квалитет и на објектот „Детелинка“, клон на градинката „Росица“, во урбаната заедница „Мирче Ацев“ општина Ѓорче Петров.

По завршување на втората фаза со поставување на новите прозори и врати комплетиран е целиот објект и тој станува енергетски ефикасен.

Со целосна реконструкција на кровот, доизградбата на уште еден простор за прием на нови 50 дечиња и другите зафати на објектот направени во изминативе месеци објектот „Детелинка“ доби целосно нов лик, но и подобри услови за престој на децата.