Македонија
21. јуни 2019 - 10:13

Нови напади од кучиња-скитници во Скопје

Нови напади од кучиња-скитници во Скопје. Во полцииската станица се регистрирани два случаи на напади во главниот град, едниот во Центар, другиот напад во Драчево.

- На 20.06.2019 година во 10.20 часот во Полициската станица Центар, К.Б.(81) од Скопје пријавил дека на Кеј „Димитар Влахов“ бил каснат од куче скитник во пределот на десната нога.

 - На 20.06.2019 година во 16.20 часот во Полициската станица Драчево, Б.Ц.(28) од Скопје пријавил дека на улица „Коперникова“ бил каснат од куче скитник во пределот на десната потколеница.