Интернет
21. November 2016 - 10:48

Нова заразна игран на „Гугл“ се шири на интернет

Иако можеби цртањето не е Ваша јака страна, новата игра на „Гугл“ би можела да Ву претставува интересна забава.

Станува збор за играта „Quick, draw!“ (Брзо, цртај!), каде вештачката инелигенција се обидува да погоди што сте нацртале. 

Задачата е да се нацртат шест случајни работи, како на пример око, брокули, ајкула, утка, книга, семафори, панталони или грабло, а за секои имате по 20 секунди.

Се црта со маусот на компјутерот или со прстот на екранот на мобилниот телефон, а софтверот погодува што сте нацртале врз основа на искуствата од претходние обиди на другите играчи.

На оовј начин вештачката интелегенција со време станува се поуспешна во погодување на она што сте го нацртале.