-->
-->
Дали знаете која е клучната разлика помеѓу омлет и кајгана?
-->
Кога следен пат некој ќе сака да ви подготви јајца и ќе ве запраша која е вашата желба, внимавајте што ќе кажете. Сакате омлет или кајгана? Во што се состои разликата?
Неколку јајца скршени директно во тавче, при што директно се додава сол, а потоа со вилушка се матат исто така директно во тавчето, како резултат даваат смеса којашто ќе се испржи на врело масло, а на крајот се добива највкусниот и наједноставниот оброк на светот.
И тоа се нарекува кајгана. На крајот добивате смеса која не е еднолична, при што се гледаат и белките и жолчките.
Но, ако во посебна чинија најпрво ги изматите јајцата и додадете сол, а потоа ги сипете во тавче со врело масло, без понатамошно мешање, а уште можете и како палачинка да ги свртите, тогаш дефинитивно сте добиле омлет. Може да го служите свиткан во ролна или само префрлен во чинија, сеедно.
Важно е да не го пресушите.
Со омлетот може повеќе да експериментирате, да додадете и други состојки, од спанаќ до колбаси, а добиената смеса покрај тоа што ќе биде повкусна, ќе биде и покомпактна.
Па, кој е вашиот избор за следниот пат, омлет или кајгана?
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Зеленски: Подготвени сме за крај на војната во замена за членство во НАТО
-
Артета: Сочувствувам со Гвардиола, минува низ пекол
-
Сиљановска Давкова за инцидентите со знамето: Повикот за разум, толеранција и дијалог е клучен во вакви моменти
-
Откорната плочата на почесниот конзулар на Србија во Куманово
-
До 5 години затвор за лицето кое го запали македонското знаме во Скопје | ФОТО
-
Кошта: Треба да работиме на проширувањето на ЕУ без вештачки временски рокови и бесконечни пречки
-
ОЈО: Предложен притвор за три лица за предизвикување меѓунационална омраза
-
Педесет и седумгодишен маж пронајден починат во својот дом во Кисела Вода