Македонија
6. September 2020 - 21:11

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ во наредните денови ќе одлучува кога ќе ги почне протестите

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски вели дека во наредните денови партијата ќе одлучи кога ќе ги започне најавените протести. 

„Планираме да заседаваме во наредните денови, да има состаноци на партиските органи на кои што заеднички ќе одлучиме за конкретните чекори. Тие чекори ќе бидат реакција на случувањата по првата работна недела на Владата“, изјави Николоски.

Тој вели дека протестите ќе бидат одраз на незадоволството кај лозарите, од затворањето банки но и револт кај останати категории граѓани.

 

Зоран Јаневски