Живот
2. November 2015 - 14:24

Неверојатно: Куче спасило штотуку родено бебе од сигурна смрт!

Додека куче скитник наоколу барало храна, случајно нашло штотуку родено бебе, а најстрашно од се е што папочната врвца се уште била врзана за новороденчето!

Кучето го земало во уста бебето и се приближило до најблиската куќа, го оставило бебето пред прагот и почнало да лае! Сакало да повика некој кој би го спасил новороденчето! Семејството кое живеело во куќата го слушнале кучето како лае, гребе и бара помош! Кога ја отвориле вратата останале зачудени.

Семејството бебето го однело во болница, а благодарение на великодушноста на ова куче бебето преживеало.